Croitoria pentru copii este, de multe ori, cea mai interesantă provocare pe care o avem aici, la SOW atelier.

Spre deosebire de adulți, sunt câteva lucruri suplimentare de avut în vedere.
De exemplu pentru hainele destinate utilizării obișnuite, cum ar fi sacouri, pantaloni, haine de primăvară/toamnă trebuie să ne gândim la rezistența materialelor și la adăugarea de elemente decorative care să ofere protecție suplimentară. Hainele nu trebuie să fie, pentru un copil, o piedică în cale activităților obișnuite de joacă și explorare. Pentru hainele destinate ocaziilor speciale trebuie să luăm în considerare posibilitatea de a face ușor modificări, având în vedere creșterea accelerată în înălțime a celor adolescenţi.

De asemenea, în funcție de vârstă, copiii încep să aibă o părere personală și anumite preferințe pentru culori, texturi. Pentru noi este o plăcere să îi implicăm puțin pe micii noștri clienți în povestea hăinuțelor care le sunt destinate. Astfel îi ajutăm să își dezvolte capacitatea de a decide, dar și spiritul creativ, înclinația spre frumos.

În afară de obiectele vestimentare obișnuite: rochițe, pantaloni, paltonașe, sacouri, cămăși, mai avem în portofoliul nostru de lucru și costume de carnaval: rochii de prințese, rochii tip Albă ca Zăpada, costume de Peter Pan, de pirați sau de super-eroi.

Copilul este adesea reprezentatul familiei, cel asupra căruia se concentrează toată atenția. De aceea la atelierul nostru tratăm cu maximă grijă comenzile destinate copiilor. Recomandăm totdeauna textile din fibre naturale, care să îi ferească de alergii sau iritații. Ne asigurăm de asemenea că nu există elemente care să poată genera accidentări: întărituri cu unghiuri prea ascuțite, nasturi, capse sau alte elemente decorative care să se desprindă ușor și să poată fi înghițițe (pentru hainele destinate copiilor sub 3 ani).

Vă invităm să ne vizitați sau să ne scrieți despre articolele de vestimentație pe care le doriți pentru copil, iar noi ne vom folosi toată experiența și imaginația pentru a croi acele haine pe care copilul le va purta cu plăcere.